Naši Izdelki: Zelišča

Tinktura ameriškega slamnika

Tinktura ameriškega slamnika je dobrodošel pripomoček k dvigu imunskega sistema. Spojine, ki so prisotne v ameriškem slamniku, znano spodbujajo delovanje belih krvničk in na ta način pripomorejo k boljši telesni odpornosti na okužbe.

Tinktura je narejena iz zeli ameriškega slamnika (Echinacea purpurea), namočene v domačem žganju.

Količina: 100 ml

Uporaba: do 30 kapljic 3 x dnevno

6 €

 

Orehovec

Gre za domači liker, kjer se darovi narave prepletajo z začimbami, ki orehom poudarijo mehkobo in okus. Hkrati je orehovec znan zaradi svojega blagodejnega delovanja na želodec.

Sestavine: domače žganje, orehi, sladkor, vanili, cimet, klinčki

Količina: 200 mL ali 500 mL 

7 €, 15 €

 

Zeliščna sol

Zeliščna sol je suha mešanica piranske soli in naših zelišč, ki dodajajo jedem poseben okus. Začinjanje jedi je vsekakor v rokah vaše domišljije.

Sestavine: piranska sol, origano, žajbelj, timijan, šetraj, rožmarin, ognjič

Količina: 200 g

Zeliščno sol lahko dobite z ali brez darilne embalaže.

3 €, 4 €

 

Zeliščna sol in Lindeška vegeta - darilni komplet

Če zeliščna sol predstvalja suho mešanico soli z zelišči, je Lindeška vegeta "mokra" mešanica, ki je prav tako v pomoč pri kuhanju. Pripravljena je namreč iz domačega korenja, peteršilja, pora, paprike, čebule in piranske soli.

Skupaj tvorita odličen pripomoček v kuhinji in izredno lepo darilo, ki ga bo vesel/a vsak/a, ki ga/jo veseli ustvarjanje dobrot v domači kuhinji.

V lični darilni embalaži najdete zeliščno sol in Lindeško vegeto. 

7 €

 

Sivkino milo

Sivka znano pomirja kožo, k čemer ji pripomorejo še druge sestavne, ki jih najdete v domačem sivkinem milu. Sivkino milo namreč predstavlja skrbno izbrano mešanico sestavin, ki bodo vašo kožo umile in pustile tudi občutek navlaženosti, saj milu ni odvzet glicerol.

Gre za ročno izdelano milo po hladnem postopku, ki vsebuje samo naravne sestavine. Brez dodatka umetnih dišav

Neto teža: več kot 80 g

Sestavine: olivno olje, destilirana voda, karite maslo, kokosova maščoba, natrijev hidroksid, posušeni cvetovi sivke, eterično olje sivke

4 €

 

Marmelade z zelišči

Na voljo so različne marmelade z zelišči. Kombinacije ustvarjamo glede na izdatnost sadja in zelišč v našem vrtu. Dobite lahko:

marelično marmelado s sivko

hruškovo marmelado z žajbljem

hruškovo marmelado z meliso

3 €