Po vremensko čudnem septembru je čas, da okusimo čare jeseni in se skupaj z naravo pripravimo na zimo

Boste rekli, da prehitevam . Ja, kar poglejte v reklame - so že polne zimskih pnevmatik. Torej je čas,da se tudi mi (in ne samo naši avtomobili) počasi pripravimo na zimo. No, jaz vas ne obveščam o kakšni dobri ceni za kakšno gumo, pač pa vas želim povabiti na kakšno izmed delavnic, na katerih boste pridobili znanje, ki vam bo v pomoč v zimskih dneh.

Začnemo že kar to sredo 4.10. 2017 ob 17.30 uri, ko bomo pri nas na kmetiji Vrhivšek destilirali sivko in naredili domače naravno milo. Domače milo je lahko super darilo, ker pa je potrebno kar nekaj časa za njegovo zorenje, ne boste nič prehitri, če se že sedaj udeležite praktične delavnice. Več o programu najdete tu.

Sobota 7.10.2017 je od 10. ure dalje rezervirana za zeliščno-kulinarično delavnico, katere glavni zvezdi bosta šipek in žajbelj. Šipek z ogromno vitamina C in žajbelj, ki ga že latinsko ime opisuje (Salvia officinalis) s sposobnostjo zdravljenja, bosta nepogrešljiva ob raznih zimskih tegobah. Kako in s kakšnimi izdelki iz teh rastlin se oborožiti za zimo, pa izveste na praktični delavnici na kmetiji Vrhivšek, ki smo jo pripravili v sodelovanju z zavodom Divji vrt. Podrobnejši program je tu

V torek 10.10.2017 ob 17. uri bom gostovala v Magnoliji. Če vas zanima, kako konopljine prehranske izdelke vkomponirati v domače kozmetične izdelke, ne smete manjkati na praktični delavnici Konoplja v kozmetiki. Se vidimo - tokrat v Ljubljani!

Tudi v Zrečah nas najdete. 12.10.2017 ob 17. uri bomo v Termah Zreče izvedli kratko praktično delavnico Izdelava masažnega olja. Kako ga izdelati, katero nosilno olje uporabiti, koliko kapljic in katero eterično olje uporabiti...vse to pa na delavnici.

V soboto 21.10.2017 bomo na naši kmetiji imeli predpriprave na noč čarovnic. Ker ste bile poleti navdušene nad Petruško s sivko, se bo le-ta to soboto ovila v črno ogrinjalo. Ker je Petruška prijazna punca, seveda ne bo grozna čarovnička. Še več, dodali ji bomo žajbelj, s pomočjo katerega bo odganjala slabe energije. Več o programu Petruške z žajbljem pa tukaj.

V sodelovanju s Thermano Laško bomo 30.10.2017 pri njih od 14.ure dalje pripravljali zdrave in okusne konopljine dobrote. Ne samo, da jih bomo skupaj pripravili, še pojedli jih bomo. Verjamem, da se bomo imeli super!

Tako, bi še kaj? Za cene pnevmatik ne vem, za vse ostalo glede delavnic me pa kar kontaktirajte.
In seveda vabljeni, da se naučite narediti tudi kakšne drugačne shranke in izdelke za zimo.  Ne bo vam žal!