Konec oktobra si rezervirajte čas za Malo šolo permakulture

11.10.2019 Novice in dogodki

Zaenkrat iz naših njiv še spravljamo pridelke in jih predelujemo v vse mogoče shranke. V zimski dneh bo prenekateri na naših mizah in bo poskrbel za poln želodček in boljše počutje.

Pri našem kmetovanju nas ves čas vodi misel, da se obnašamo trajnostno. In tudi permakutura temelji na tem. Če bi radi kmetovali oz. vrtičkali po permakulturnih načelih, je kot nalašč za vas Mala šola permakulture. Garantiram vam, da se boste ogromno naučili, in to ne samo o kmetovanju, pač pa boste spoznanja in izkušnje vnesli tudi v vaš vsakdanjik. Neprecenljivo!


Poleti vse bujno dehti....

14.07.2019 Novice in dogodki

Res je, na našem zeliščnem vrtu so barve in vonjave prav opojne. Seveda ob tem tudi pridno destiliramo naša zelišča. pa še tuja, če jih prinesete. lahko ste tudi prisotni ob tej transformaciji zelišč do majhnih dišečih stekleničk.

Res pa je tudi, da smo vam pripravili cel kup izobraževanj za poletne in jesenske mesece - le hitro pokukajte v Urnik delavnic


Kako do boljšega počutja in izgleda? Enostavno, naravno in zabavno!

Ja, Kmetija Vrhivšek vse to pooseblja! Ker smo danes obremenjeni z biti uspešni za vsako ceno, v tej dirki velikokrat zmanjka časa prav za nas. In če želite in si upate, lahko pri nas doživite tudi odklop oziroma polnjenje vaših lastnih baterij. Vse to vam omogoča neokrnjena narava, naša pripravljenost in zavzetost, da vam pri tem pomagamo ter nedosegljivost mobitelov. :) Za vas smo pripravili številne sprostitvene in zabavne programe.

Industrijska konoplja je rastlina, ki jo dnevno uporabljamo in ki nam pomaga pri doseganju boljšega počutja. Zelišča nam priskočijo na pomoč pri negi kože in za začinjanje jedi, zelo radi pa jih tudi s procesom parne destilacije sprememnimo v eterična olja in hidrolate. Stara žita zaokrožajo našo zgodbo, da pridelamo, pripravimo in pojemo nekaj zdravega.

Pri nas lahko dobite prehranske izdelke iz industrijske konoplje, starih žit in zelišč - le pokukajte v zavihek Izdelki, ki vam pomagajo do boljšega počutja. Vsekakor so vsi izdelki pripravljeni na enostaven in naraven način, še pred tem pa so gojene kulture na kmetiji vzgojene skladno z naravo - torej brez uporabe fitofarmacevtskih sredstev.

V sklopu delavnic se lahko naučite, kako izdelati naravne izdelke z uporabo industrijske konoplje in zeliščnih izvlečkov, ki vam bodo v pomoč in veselje pri doseganju boljšega izgleda in počutja. Verjemite, da je na delavnicah zelo zanimivo, le obiščite kakšno. Več o programih pa najdete v zavihku Delavnice.

Prisrčno vabljeni v naš mali raj!