Poleti vse bujno dehti....

14.07.2019 Novice in dogodki

Res je, na našem zeliščnem vrtu so barve in vonjave prav opojne. Seveda ob tem tudi pridno destiliramo naša zelišča. pa še tuja, če jih prinesete. lahko ste tudi prisotni ob tej transformaciji zelišč do majhnih dišečih stekleničk.

Res pa je tudi, da smo vam pripravili cel kup izobraževanj za poletne in jesenske mesece - le hitro pokukajte v Urnik delavnic


Skupaj z Združenjem za obuditev celostnega človeka vas vabimo na serijo pomladno poletnih delavnic

25.03.2019 Novice in dogodki

Na Kmetiji Vrhivšek bo pomladno vzklila živahna kreativnost in večno ustvarjalna radovednost. Industrijska konoplja - kraljica rastlin, ki domuje na naši kmetiji bo glavna igralka na teatru ustvarjalnosti. S svojimi različnimi vlogami nas bo iz svoje globoke preteklosti pripeljala v današnji svet s predstavitvijo svojih prečudovitih - večnih lastnosti. Teater s kuhinjo? Da, vabila bo k skupnem ustvarjanju, peki, kuhi, izdelavi različnih izdelkov,... "preizkusite me" je njen moto.  Seveda bodo pri tem imela pomembno vlogo tudi zelišča, ki prav tako domujejo pri nas in jih znamo uporabiti na različne načine. Vas zanima? Izberite katero izmed delavnic  - več v novicah


Kako do boljšega počutja in izgleda? Enostavno, naravno in zabavno!

Ja, Kmetija Vrhivšek vse to pooseblja! Ker smo danes obremenjeni z biti uspešni za vsako ceno, v tej dirki velikokrat zmanjka časa prav za nas. In če želite in si upate, lahko pri nas doživite tudi odklop oziroma polnjenje vaših lastnih baterij. Vse to vam omogoča neokrnjena narava, naša pripravljenost in zavzetost, da vam pri tem pomagamo ter nedosegljivost mobitelov. :) Za vas smo pripravili številne sprostitvene in zabavne programe.

Industrijska konoplja je rastlina, ki jo dnevno uporabljamo in ki nam pomaga pri doseganju boljšega počutja. Zelišča nam priskočijo na pomoč pri negi kože in za začinjanje jedi, zelo radi pa jih tudi s procesom parne destilacije sprememnimo v eterična olja in hidrolate. Stara žita zaokrožajo našo zgodbo, da pridelamo, pripravimo in pojemo nekaj zdravega.

Pri nas lahko dobite prehranske izdelke iz industrijske konoplje, starih žit in zelišč - le pokukajte v zavihek Izdelki, ki vam pomagajo do boljšega počutja. Vsekakor so vsi izdelki pripravljeni na enostaven in naraven način, še pred tem pa so gojene kulture na kmetiji vzgojene skladno z naravo - torej brez uporabe fitofarmacevtskih sredstev.

V sklopu delavnic se lahko naučite, kako izdelati naravne izdelke z uporabo industrijske konoplje in zeliščnih izvlečkov, ki vam bodo v pomoč in veselje pri doseganju boljšega izgleda in počutja. Verjemite, da je na delavnicah zelo zanimivo, le obiščite kakšno. Več o programih pa najdete v zavihku Delavnice.

Prisrčno vabljeni v naš mali raj!