Naključje ali na-ključ-je?

Velikokrat se nam zdi, da se nam je nekaj zgodilo ali da smo koga spoznali po naključju. To naključje povzroči, da se dogodki obrnejo povsem izven ustaljenih tirnic, da spremenimo način razmišljanja in delovanja ter da kar naenkrat spoznamo sebe in okolico v novi luči. In se mi zdi, da vedno starejši kot smo - kar je sicer pogojeno tudi z vedno večjim znanjem, vedenjem in ne samo s številom let  :)  , vedno manj verjamemo v naključja in vedno bolj, da se dogodki zgodijo na- ključ. Kaj pravite? Delite moje mnenje?

 


Moja hipna odločitev pred šestimi leti, da sem ravno tisto sredo v avgustu kupila revijo Jana, je povzročila ne samo  to, da smo pri nas na kmetiji začeli gojiti industrijsko konopljo in da jo spoznavamo v vsej njeni veličastnosti in vsestranski uporabnosti.  Tisti nakup Jane je povzročil, da sem spoznavala vedno več ljudi, ki čutimo, da je treba dati veljavo rastlini z botaničnim imenom Cannabis Sativa L. Prišlo je tudi do grajenja blagovne znamke Kmetija Vrhivšek, do ustanovitve Zadruge Konopko, do zanimivih delavnic, kako konopljo uporabiti v vsakdanjem življenju, do sodelovanja z različnimi subjekti, ki vsak na svoj način promoviramo, da je smiselno, da se konoplja vključi v  vsakdanjik.  Naključje? Ne bi rekla. Na-ključ-je? Definitivno.

 

  


Zelo sem hvaležna, da sem tisto avgustovsko sredo kupila Jano. Zelo sem hvaležna, ker sem na račun tega spoznala toliko čudovitih ljudi. Zelo sem hvaležna, da tudi Vrhivškovi kmetovalci gojimo konopljo, da izdelujemo izdelke iz nje ter da preko delavnic ozaveščamo ljudi o njeni vsestranski uporabnosti. Bi lahko rekla, da je hvaležnost tudi gonilo vseh na-ključ-ij. Naj jih bo torej še več, ker vem, da z njimi tudi osebnostno zrastemo.