Naši Izdelki: Konoplja

Konopljino olje

Uporaba konopljinega olja za vas pomeni, da boste izboljšali svoje počutje in imunski sitem. Se sprašujete, kako in zakaj? Sama maščobna sestava tega olja pozitivno vpliva, izboljšuje ali celo odpravlja vrsto težav, kot so razna vnetja, zvišan holesterol, kožne bolezni, stres in slabo počutje, revmatoidni artritis, PMS, akne, luskavica…  Konopljino olje namreč vsebuje v več kot 75 % večkrat nenasičene maščobne kisline, kot so alfalinolenska (omega 3) in linolna (omega 6) maščobna kislina, ki sta v konopljinem olju v razmerju 1:3, kar je optimalno razmerje za človeški metabolizem. Poleg tega vsebuje tudi vitamin E, ki je znan kot antioksidant. Kanabinoidi v olju niso prisotni.

Na voljo je v dveh različnih polnitvah: 250 mL ali 500 mL 

Uporaba: konopljino olje lahko uživamo samostojno (1 žlica dnevno) ali kot dodatek k raznim jedem (za namaze, solatne prelive, različne polivke, smutije in kot dodatek k že kuhanim jedem. Olja se ne sme segrevati. Uporabno je tudi za nego kože.
 

10 €, 19 €

 

Konopljina polnovredna moka

Polnovredna konopljina moka je stranski produkt stiskanja semen industrijske konoplje. Vsebuje visok delež beljakovin, vse esencialne aminokisline, prehranske vlaknine, minerale ter ne vsebuje glutena. Je odlična izbira tako za vegetarijance kot tudi diabetike ter tiste, ki imajo celiakijo. Prav tako je primerna za uporabo v različnih dietah, kot so LCHF, KETO ali PALEO.
Priporočamo vam, da našo polnovredno konopljino moko, ki je bila pridelana in predelana na okolju prijazen način, vključite v vsakodnevno prehrano.

Na voljo je v 500 g embalaži

Uporaba: v pekovskih izdelkih ali v testeninah jo uporabljamo do 15 % v mešanici z drugimi mokami. Dodajamo jo lahko tudi v različne smutije ali jogurte.
 

3 €

 

Posušena konoplja - čaj

Konopljini cvetovi imajo prijeten okus, poleg tega tudi številne pozitivne učinke na dvig imunskega sistema in protistresno delovanje. Ker vsebujejo posušeni cvetovi industrijske konoplje kanabinoide, redno pitje tega čaja pozitivno vpliva na:

  • izboljšanje imunskega sistema
  • lajšanje bolečin, ki se pojavljajo ob vnetjih 
  • odpravlja prebavne motnje
  • dvigne nivo energije
  • vsebuje antioksidante

Uporaba: čaj lahko zaužijemo samostojno ali z dodatkom zelišč. 1 čajno žličko konopljinega čaja prelijemo z 2 dcl vroče vode in pustimo 8-10 minut. Za boljše izločanje kanabinoidov dodamo kanček rastlinske maščobe, mleka ali masla.

V vrečkah je 40 g posušenih listov in cvetov industrijske konoplje.

5 €

 

Posušena konoplja in melisa

Posušene konopljine liste in vršičke lahko po želji zmešamo tudi z drugimi posušenimi zelišči. Za vas smo pripravili mešanico konoplje z meliso, ki vas bo pomirila, saj je melisa znana, da krepi srce in znižuje krvni tlak. Konopljini cvetovi imajo prijeten okus, poleg tega tudi številne pozitivne učinke na dvig imunskega sistema in protistresno delovanje ter dvig nivoja energije. Sinergija obeh zelišč vam zagotavlja izboljšanje počutja.

V vrečkah je 40 g posušene mešanice listov in cvetov industrijske konoplje ter melise (Cannabis sativa L. in Melissa officinalis)

Priprava: 1 čajno žličko čaja prelijemo z 2 dcl vroče vode in pustimo 8-10 minut. Za boljše izločanje kanabinoidov dodamo kanček rastlinske maščobe, mleka ali masla.
 

6 €

 

Posušena konoplja in dobra misel

Posušene konopljine liste in vršičke lahko po želji zmešamo tudi z drugimi posušenimi zelišči. Za vas smo pripravili mešanico konoplje in dobre misli, ki je dobrodošla v času respiratornih obolenj. Delovanje dobre misli pozitivno vpliva na prebavila (spodbuja prebavo in zmanjšuje napihnjenost) ter blaži simptome bolezni dihal.  Konopljini cvetovi imajo prijeten okus, poleg tega tudi številne pozitivne učinke na dvig imunskega sistema in protistresno delovanje ter dvig nivoja energije. Mešanica čaja je še posebej primerna za uporabo v času prehladov in ob prehodu letnih časov.

V vrečkah je 40 g posušene mešanice posušenih listov in cvetov industrijske konoplje ter dobre misli (Cannabis sativa L. in Origanum vulgare)

Priprava: 1 čajno žličko čaja prelijemo z 2 dcl vroče vode in pustimo 8-10 minut. Za boljše izločanje kanabinoidov dodamo kanček rastlinske maščobe, mleka ali masla.

6 €

 

Konopljini crkljajčki

Odlični piškoti, ki se jim ne da upreti. In še nekaj - zaradi njih ne boste plezali po kozolcih :)

Sestavine: pirina moka, konopljina moka, orehi, maslo, ovseni kosmiči, temna čokolada, jajce, sladkor, cimet. 

V vrečki je 200 g crkljajčkov

Uporaba: ko se želite pocrkljati

4 €

 

Darilni paketi

Po vaših željah vam sestavimo darilni paket iz zgoraj navedenih konopljinih izdelkov (ali katerih koli iz naše ponudbe), ki jih zapakiramo v lično embalažo.

Možne kombinacije:

  • konopljino olje, moka, čaj
  • konopljino olje, čaj, crkljajčki
  • konopljin čaj, crkljajčki, moka
  • konopljin čaj, sivkino milo, pirina moka
  • ...

Cena je odvisna od kombinacije

 

Konopljin hidrolat

Poleg eteričnega olja nastane konopljin hidrolat pri parni destilaciji rastline konoplje. Je bistveno nežnejši kot eterično olje in ga lahko nanašamo direktno na kožo.

Uporablja se lahko kot tonik, kot dodatek h kopelim, za osvežitev prostora ali za izdelavo krem, losijonov in šamponov. Lajša simptome dražeče kože, najstniških aken in sprošča.

Na voljo je v 50 mL ali 100 mL steklenički s pršilko oz. v 1 L steklenici brez pršilke. 

Uporaba: izdelek nanesite na želeni predel kože, izdelka ni potrebno izpirati po uporabi. Zgolj za zunanjo uporabo.

6 €, 10 €, 20 €

 

Konopljini proteini

Konopljini proteini so bogat vir beljakovin in zelo primerni za profesionalne in rekreativne športnike ter seveda tudi vse, ki imajo stresne delavnike. Vsebujejo vse esencialne aminokisline, prehranske vlaknine in minerale ter manjši delež omega 3 in omega 6 nenasičenih maščob. Delujejo alkalno in pomagajo pri izgorevanju maščob ter so zelo dobro prebavljivi.

Semena industrijske konoplje so pridelana v neokrnjeni naravi pod budnim očesom trajnostno naravnanih strokovnjakov, ki rastlino spremljamo v vseh fazah razvoja. Iz semen je bilo iztisnjeno olje, iz preostanka pa so bili izdelani kvalitetni konopljini proteini, ki so najboljše, kar vam lahko narava in Vrhivškovi kmetovalci ponudimo. 

Na voljo je 250 g pakiranje. 

Uporaba: v pekovskih izdelkih ali v testeninah, mešamo lahko z drugimi vrstami proteinskih praškov. Dodajamo jo lahko tudi v smutije, jogurte ali pripravite kakšen svoj napitek.

8 €

 

Konopljino milo

V konopljinem milu so na edinstven način zbrane sestavine, ki so v pomoč pri čiščenju kože in ki jo ne bodo izsušile, kot se to lahko zgodi pri industrijsko pripravljenih milih. Nežnost izdelka nadgrajuje tudi sivka z nežnim vonjem in protivnetnim delovanjem.

Gre za ročno izdelano milo, ki vsebuje samo naravne sestavine. Brez dodatka umetnih dišav

Neto teža: več kot 80 g

Sestavine: olivno olje, konopljin hidrolat, karite maslo, kokosova maščoba, natrijev hidroksid, eterično olje sivke

5 €

 

Konopljina gošča

Konopljina gošča je po sestavi mešanica konopljinega olja in ostankov luščin semen. Poleg prehrane je konopljina gošča izjemno uporabna tudi v kozmetiki, saj blagodejno vpliva na kislinsko lipidni plašč naše kože. S svojim protivnetnim delovanjem izboljšuje ten kože, zmanjšuje že nastale gube, zmanjšuje simptome srbečice, dermatitisa, itd.

Zmešamo jo lahko s soljo ali glino ter nanesemo na kožo.

Na voljo je v različnih pakiranjih, največkrat po 1 kg.
 

22 €