Poletni kamp samooskrbe za otroke letos BO!

Dragi starši,
dogajanja v zadnjih  letih so dodobra pretresla in pod vprašaj postavila naše ustaljene vzorce razmišljanja in delovanja. Najbrž se vsi sprašujemo, kakšen svet čaka naše otroke in kako jih čim bolje opremiti za negotovo prihodnost.
V znanju je moč. Pomembna znanja in veščine so tista s področja samooskrbe ter življenja  v naravi in z naravo, in seveda socialne veščine. Prepoznavanje in vzgoja rastlin, opazovanje narave, priprava hrane in ozimnice, izdelava osnovnih higienskih pripomočkov, odnosi z in med ljudmi … to so teme, o katerih večina otrok nima priložnosti razmišljati.
Otrokom ponujamo aktivne počitnice na kmetiji sredi neokrnjene narave, v tihem in spokojnem okolju. Približali bi jim radi naravo in njene zaklade ter jim predstavili samooskrbo ter njen pomen. S številnimi praktičnimi in izkustvenimi delavnicami bomo spodbujali tako možgane kot tudi ročne spretnosti. Otroke bomo vključevali v delo na vrtu, pri kmečkih opravilih in v kuhinji ter jih z bogatim izborom aktivnosti in iger vodili k razmišljanju, opazovanja sveta in kreativnosti. Bivali bodo v stari kmečki hiši, za prehrano pa bo preskrbljeno z zdravimi, domačimi sestavinami.

Dragi otroci,
Pred vami so trije nepozabni dnevi sredi čudovite narave. Raziskovali boste gozd, travnik, vrt, nabirali zelišča, vlagali sadje in zelenjavo, pekli kruh, šivali, se lotili izdelave kozmetičnih izdelkov. Vsak dan boste na Brainobrain delavnicah poskrbeli tudi za možgančke: trli boste miselne orehe, spoznavali abakus, odkrivali nove družabne igre, opazovali zvezde, se zabavali z eksperimenti, iskali zaklade …

Več informacij na:
•    Alenka: 041-969-770
•    Polona: 031-497-237
•    ali na mail: alenka@kmetija-vrhivsek.si

 

Pokličite ali izpolnite spletno prijavnico