Žajbelj kot prva pomoč za jesenske dni in za sprehod med pavzami

 

Verjamem, da ni ene med nami, ki ne bi slišala o žajblju in si pomagala z njegovimi pripravki.
Je čudovita rastlina, ki so jo izpostavljali že srednjeveški zdravilci, ki so cenili njeno neverjetno moč in pomoč pri samozdravljenju, pa naj gre za prebavne težave, težave z dlesnimi, jetri ali grlom.


Lahko, da si z žajbljem že odganjala slabe energije. Še ne? Potem je vsekakor dobrodošlo, da se udeležiš delavnice, na kateri se bomo naučile tudi tega.


Vem pa tudi, da si že slišala za pozitivne učinke žajblja v času hormonskih sprememb, ko nam simptomi mešajo štrene.
Kako in na kak način si bomo pomagale v tem času »razigranih hormonov«, vključno z žajbljem, pa več z mojo gostjo Darjo Ren, strokovno mentorico damam prav v tem burnem obdobju. Temu obdobju sama reče tudi "sprehod med pavzami" - od perimenopavze v najbolj modro obdobje vsake izmed nas.


Med žetvijo dragocenega žajblja nam bo podala še kak nasvet, da bomo šle skozi to obdobje čim lahkotneje in s čim manj težavami, da bo ta sprehod med pavzami le še eno fantastično obdobje vsake izmed nas.


Vabljene, da se udeležite letošnje zadnje žetve žajblja in prisostvujete njegovi transformaciji v eterično olje in hidrolat. Začutite bogastvo esence te prekrasne in koristne zeli, na katero včasih kar pozabimo.


Skupaj bomo izdelale tudi svoj kozmetični izdelek in verjamem, da sem ti podala dovolj mamljivih razlogov, da boš z nama.