2 zeliščna dogodka to jesen pri nas v sklopu operacije sodelovanja LAS Ko zadišijo zeli

21.09.2023 Novice in dogodki

V sklopu operacije sodelovanja LAS Ko zadišijo zeli … organiziramo dve strokovni predavanji in delavnici na temo uporabe in predelave zelišč. Oba dogodka bosta izvedena na naši kmetiji Vrhivšek. 

Prvo predavanje in delavnica z naslovom: Katera zelišča uporabiti pri različnih razpoloženjskih stanjih? bo v torek, 26. 9. 2023 ob 17. uri 

Drugo predavanje in delavnica bo v sredo 4.10.2023, tudi ob 17.uri: Kako aromo rastlin spraviti v majhne flaške – prikaz parne destilacije zelišč in delavnica.
Več o vsebini delavnic najdete tu

 


Novost letos: Kamp za divje punce

03.05.2023 Novice in dogodki

Kako opremiti svoje hčere za življenje, da bodo srečne, zadovoljne in da bodo znale opaziti ter ustvariti vse tisto, kar se mnogim zdi nemogoče? Katera znanja, poleg v šoli pridobljenega, rabijo, da bodo pripravljene na radostno prihodnost?

Na podlagi izkušenj iz prejšnjih kampov smo za vaše hčere pripravili 3-dnevni KAMP ZA DIVJE PUNCE. Brž pokukajte program in prijavite svoje deklice, da bodo pridobila znanja, ki jim bodo obogatila življenja.


Kako do boljšega počutja in izgleda? Enostavno, naravno in zabavno!

Ja, Kmetija Vrhivšek vse to pooseblja! Dan danes nikoli nismo pripravljeni na spreminjajoči se svet, hkrati smo obremenjeni z biti uspešni za vsako ceno. In tako v tej dirki velikokrat zmanjka časa prav za nas. Povabim vas, da si upate in doživite odklop oziroma polnjenje vaših lastnih baterij. Hkrati se naučite novih in uporabnih znanj, ki jih boste takoj prenesli v vsakdanjik. Vse to vam omogoča neokrnjena narava, naša pripravljenost in zavzetost, da vam pri tem pomagamo ter nedosegljivost mobitelov. Za vas smo pripravili številne sprostitvene in zabavne programe.

Industrijska konoplja je rastlina, ki jo dnevno uporabljamo in ki nam pomaga pri doseganju boljšega počutja. Zelišča nam priskočijo na pomoč pri negi kože in za začinjanje jedi, zelo radi pa jih tudi s procesom parne destilacije transformiramo v eterična olja in hidrolate. Stara žita zaokrožajo našo zgodbo, da pridelamo, pripravimo in pojemo nekaj zdravega.

Pri nas lahko dobite izdelke iz industrijske konoplje, žit in zelišč, ki vam pomagajo do boljšega počutja -- le pokukajte v zavihek Izdelki. Vsi izdelki so vzgojeni in pripravljeni na trajnosten način.

V sklopu izobraževanj damo poudarek predvsem odnosu do zdravja tako doma kot na delovnem mestu, pri čemer uporabljamo nekatere preverjene rešitve naših babic. Znanja so takoj prenosljiva v vsakodnevno življenje in pomagajo pri izboljšanju počutja oz. zdravja. Več o izobraževanjih najdete v zavihku Za podjetja in Za posameznike.

Je to tisto, kar si v resnici želite?